راهنمای Intel Xeon Server – Intel Xeon Vs Intel Core CPU (Embedded Edition)

راهنمای سرور Xeon اینتل - Intel Xeon در مقابل CPU Intel Core (نسخه جاسازی شده)
پردازنده Xeon اینتل بدون شک یکی از بهترین CPU های موجود در بازار برای ایستگاه های کاری یا رایانه های سرور است. هنگام خرید یا ساخت یک ایستگاه کاری یا سرور مقاوم، پردازنده‌های Intel Xeon و Intel Core اغلب با یکدیگر مقایسه می‌شوند که برای SERVER با کارایی بالا از آنها استفاده می‌شود. به طور خلاصه، CPU های Xeon می توانند به طور قابل اعتماد برنامه های فشرده داده را به صورت 24/7 اجرا کنند که برای سرورها و رایانه های با کیفیت بالا عالی هستند. در حالی که CPUهای Intel Core پردازنده های مقرون به صرفه با سرعت کلاک بالا هستند که تعادل خوبی برای رایانه های متوسط تا سطح بالا ناهموار است.همانطور که گفته شد، ما در این وبلاگ به بحث در مورد این دو CPU و پاسخ به برخی از مهم ترین سؤالات عمیق تر خواهیم پرداخت. CPU Intel Xeon چیست؟ CPU Intel Core چیست؟ تفاوت بین پردازنده های Intel Xeon و Intel Core چیست؟ مشخصات و ویژگی های سرور Xeon و CPU های Core چیست؟ کدام CPU اینتل برای شما مناسب است؟

پردازنده Intel Xeon Server چیست؟
پردازنده Xeon اینتل
برای اولین بار توسط اینتل در سال 1998 توسعه و راه اندازی شد. پردازنده های Xeon برای سیستم های پرقدرت مانند سرورهای مقاوم، ایستگاه های کاری درجه صنعتی و کامپیوترهای نظامی طراحی شده اند. خط تولید Intel Xeon با هزینه بسیار بالایی ارائه می شود و عملکرد عالی را برای شرکت ها ارائه می دهد. پردازنده‌های Xeon اینتل زمانی که در محیط‌های شدید با برنامه‌های کاربردی حیاتی مستقر شوند، بسیار قابل اعتماد هستند. علاوه بر این، سرور Xeon به لطف ویژگی های غنی خود مانند تعداد هسته بالا، پشتیبانی از ECC RAM، بهره وری انرژی و غیره می تواند برنامه های فشرده داده را برای مدت طولانی اجرا کند. در حال حاضر، چهار پردازنده در خانواده Intel Xeon وجود دارد: Xeon E، Xeon D، Xeon W و Xeon Scalable که هر کدام دارای مشخصات اختصاصی برای مدیریت بارهای کاری مختلف هستند.

انواع مختلف پردازنده های Xeon اینتل

  1. Xeon E: اختصاص داده شده به سرورها و ایستگاه های کاری سطح ابتدایی
  2. Xeon D: اختصاص داده شده به سرورهای میکرو
  3. Xeon W: اختصاص داده شده به سرورها و ایستگاه های کاری قدرتمند و ناهموار

پردازنده های مقیاس پذیر زئون: برای بالاترین درجه به درجات مختلف تقسیم می شوند، برنز، نقره، طلا و پلاتین. پردازنده‌های Xeon Scalable سرورها و ایستگاه‌های کاری قدرتمند را با سایر مشخصات و قیمت‌ها تامین می‌کنند.
 پردازنده Intel Core چیست؟
پردازنده‌های Core اینتل به یک برند خانگی برای رایانه‌های رومیزی شخصی، لپ‌تاپ‌ها، رایانه‌های شخصی بازی و حتی ایستگاه‌های کاری تبدیل شده‌اند. CPUهای Core که در اواسط سال 2006 معرفی شدند، عمدتاً برای کامپیوترهای سطح متوسط طراحی و تولید می شوند. با این حال، سری Core در دهه‌های گذشته برای تأمین مشتریان گسترده‌تر، از رایانه‌های ارزان قیمت و کم‌هزینه گرفته تا رایانه‌های شخصی بازی فشرده و ایستگاه‌های کاری قدرتمند و ناهموار، توسعه یافته است. پردازنده‌های اینتل Core به خاطر سرعت کلاک بالا، ویژگی‌های اورکلاک، گرافیک داخلی و قیمت مقرون به صرفه‌تر معروف هستند. سری Core اینتل از i3، i5، i7، i9 و Core X-Series برای مدل‌های سطح بالاتر تشکیل شده است.

انواع مختلف پردازنده های Core اینتل

  • Core i3: CPU بودجه با مشخصات اولیه
  • Core i5: CPU میان رده برای استفاده های اداری معمولی
  • Core i7: CPU قدرتمند با قدرت محاسباتی بیشتر
  • Core i9: پردازنده‌های چند هسته‌ای سطح بالا که می‌توانند بارهای کاری سخت را مدیریت کنند
  • Core X-Series: پردازنده های چند هسته ای ممتاز با مشخصات بالاتر نسبت به پردازنده های Core i9

CPU Intel Xeon در مقابل Intel Core
هنگام مقایسه اینتل زئون با پردازنده‌های مرکزی اینتل، پردازنده‌های زئون اینتل ارزش جمعی بیشتری را برای برنامه‌های صنعتی و سازمانی با داده فشرده ارائه می‌دهند. با این حال، برخی از عوامل وجود دارد که CPU های Core اینتل ممکن است با در نظر گرفتن هزینه و انواع نرم افزارهای کاربردی، مناسب تر برای برنامه های خاص سازمانی و صنعتی باشند. در زیر خلاصه ای سریع از مقایسه مشخصات و ویژگی های بین پردازنده های Intel Xeon و Intel Core ارائه می دهیم. علاوه بر این، ما بیشتر به مزایا و معایب پردازنده های Intel Core و Xeon خواهیم پرداخت.

جدول مقایسه: CPU Intel Xeon در مقابل CPU Intel Core

Specifications and Features

Intel Xeon CPU

Intel Core CPU

Winner

Clock Speed

Balance clock speed Faster clock speed

intel-core-cpu

Overclocking

Do not support overclocking Support overclocking intel-core-cpu

Onboard Graphics

Mainly do not support onboard graphics Support onboard graphics intel-core-cpu

CPU Cost

Premium price ranging from $230 to $15,000 Cheaper price ranging from $100 to 600$ intel-core-cpu

GHz per Dollar

Higer GHz per Doller Lower GHz per Dollar intel-core-cpu

Number of CPU Cores

Up to 40 cores and 80 cores with hyperthreading Up to 10 cores Intel-xeon-CPU

Hyperthreading

Support hyperthreading Some don't support hyperthreading Intel-xeon-CPU

L3 Cache Memory

More L3 cache memory up to 50MB of L3 Less L3 cache memory with half L3 memory compared to Xeon Intel-xeon-CPU

ECC RAM Support

Support ECC RAM Don't Support ECC RAM Intel-xeon-CPU

RAM Capacity and Bandwidth

Entry-level models support six memory channels and 768 GB of RAM High-End i7 and i9 models support two memory channels and 128 GB of RAM  Intel-xeon-CPU

Efficiency and Longevity

Last longer under constant stress and full performance Do not last as long as Xeon CPUs Intel-xeon-CPU

  

 مزیت های پردازنده های Core i9/i7/i5 اینتل

  • سرعت ساعت و اورکلاک
  • گرافیک داخلی
  • هزینه CPU و گیگاهرتز در هر دلار

سرعت ساعت و اورکلاک
CPU های Core در مقایسه با پردازنده های Xeon دارای سرعت کلاک و ظرفیت اورکلاک بالاتری هستند. پردازنده‌های Intel Core می‌توانند با اورکلاک، ولتاژ مناسب، تنظیمات صحیح BIOS و راه‌حل‌های خنک‌کننده مناسب، به سرعت کلاک بالایی دست یابند. در حالی که پردازنده های Xeon نمی توانند اورکلاک انجام دهند. سرعت کلاک بیشتر به معنای محاسبات سریعتر CPU است، که به معنای عملکرد نرم‌تر برنامه برای نرم‌افزار مبتنی بر سرعت کلاک CPU است. قابلیت اورکلاک برای پردازنده های Core i5، Core i7 و Core i9 در دسترس است.

گرافیک داخلی
یکی دیگر از مزیت های CPU های Core اینتل نسبت به پردازنده های Xeon این است که دارای گرافیک داخلی هستند. گرافیک یکپارچه نیاز به کارت گرافیک اختصاصی اضافی برای پردازش ویدیو و تصویر را برطرف می کند. در مقابل، رایانه‌های دارای پردازنده‌های زئون به یک کارت گرافیک مجزا برای نمایش ویدیو نیاز دارند. با این حال، گرافیک آنبرد فقط برای استفاده معمولی در دفتر مناسب است. کارت گرافیک های اختصاصی همچنان برای پردازنده های Intel Core و Xeon برای بارهای گرافیکی سنگین تر مورد نیاز است.

هزینه CPU و گیگاهرتز در هر دلار
هنگام مقایسه هزینه بین پردازنده های Core و Xeon، تفاوت می تواند از صدها تا هزاران دلار متغیر باشد. پردازنده‌های Xeon اینتل بسیار گران‌تر هستند، زیرا اغلب شامل هسته‌های بیشتری هستند، دارای فناوری‌های پیشرفته هستند و برای برنامه‌های کاربردی حیاتی بسیار قابل اعتماد هستند. به همین دلیل است که پردازنده‌های Xeon اینتل عمدتاً برای شرکت‌ها و برنامه‌های کاربردی صنعتی طراحی شده‌اند که ارزش سرمایه‌گذاری در پردازنده‌های پیشرفته را دارند. در اینجا یک مقایسه سریع قیمت برای سری Intel Core در مقابل Intel Xeon آورده شده است.

محدوده قیمت پردازنده های Intel Core:
Core i3 حدود 100 تا 200 دلار قیمت دارد
Core i5 حدود 200 تا 300 دلار قیمت دارد
Core i7 حدود 300 تا 400 دلار قیمت دارد
Core i9 و Core X-series حدود 500 تا 600 دلار قیمت دارند

محدوده قیمت پردازنده های Intel Xeon Server بسیار گسترده تر است. ارزان‌ترین پردازنده‌های اینتل زئون از حدود 230 دلار شروع می‌شوند و یکی از گران‌ترین پردازنده‌های اینتل زئون پلاتینیوم 8180، 15000 دلار قیمت دارد، که در مقایسه با سری Intel Core فاصله بسیار زیادی دارد.

چه زمانی باید به فکر تهیه CPUهای Intel Core باشید؟
برای برنامه های کاربردی سطح پایین تا متوسط که از نظر ماموریت حیاتی نیستند، CPU های Core انتخاب بسیار بهتری هستند که عملکرد تک هسته ای بهتری را ارائه می دهند و نسبت به اکثر پردازنده های Xeon هزینه کمتری دارند. پردازنده‌های Core i3 و i5 اینتل برای مرور وب، پخش موسیقی و ویدیو، سرعت راه‌اندازی سریع‌تر و حتی پشتیبانی از گرافیک 4K عالی هستند. پردازنده‌های Core i7 و i9 برای نرم‌افزارهای فشرده‌تر که به محاسبات تک هسته‌ای متکی هستند، خوب هستند و حتی برای برنامه‌های تک رشته‌ای مانند Revit و AutoCAD از برخی از پردازنده‌های Xeon پیشی می‌گیرند.

مزایای CPU های Intel Xeon Server

  • تعداد هسته‌ها و Hyperthreading
  • حافظه کش L3
  • پشتیبانی از رم ECC
  • ظرفیت RAM و پهنای باند
  • کارایی و طول عمر

 

  • تعداد هسته‌ها و Hyperthreading

هسته‌های بیشتر CPU منجر به قابلیت‌های چندوظیفه‌ای بیشتر و افزایش قدرت پردازش برای محاسبات موازی می‌شود. هسته‌های متعدد روی یک پردازنده Intel Xeon می‌توانند از برنامه‌های بسیار پیچیده از یادگیری ماشین تا دینامیک سیال محاسباتی پشتیبانی کنند. آخرین پردازنده های Intel Xeon Scalable تا 40 هسته و 80 رشته در مقایسه با پردازنده های Intel Core دارند. علاوه بر این، پردازنده‌های Xeon از پیکربندی‌های CPU متعدد برای هسته‌های بیشتر، پهنای باند حافظه و اسلات‌های ورودی/خروجی پشتیبانی می‌کنند. در مقابل، آخرین پردازنده های نسل دهم Comet Lake اینتل با مدل های Core i9 می توانند حداکثر 10 هسته و 20 رشته در یک پردازنده واحد داشته باشند.
 

  • حافظه کش L3

حافظه های کش CPU به سه درجه تقسیم می شوند، سطح 1 (L1)، سطح 2 (L2) و سطح 3 (L3). تفاوت بین L1، L2 و L3 در این است که L1 حافظه نهان است که نزدیکترین و سریعترین حافظه به CPU است زیرا معمولاً روی خود تراشه ریزپردازنده ساخته می شود. L2 کندتر از L1 اما سریعتر از حافظه نهان L3 است. سپس حافظه L3 یا حافظه نهان خارجی، کندترین کش است اما همچنان دو برابر سریعتر از RAM (حافظه دسترسی تصادفی) است. همه هسته‌های CPU حافظه نهان L3 یکسانی دارند، جایی که حافظه کش L3 بیشتر منجر به پردازش سریع‌تر می‌شود زیرا CPU می‌تواند سریع‌تر به داده‌های بیشتری از حافظه نهان L3 دسترسی پیدا کند. اکثر پردازنده های Xeon دارای 15 تا 30 مگابایت حافظه کش L3 و برخی با بیش از 50 مگابایت هستند که دو برابر حافظه نهان پردازنده های Core i7 است.
 

  • پشتیبانی از رم ECC

بررسی خطا و تصحیح پشتیبانی از RAM یا ECC RAM یکی از حیاتی ترین مزیت های CPU های Intel Xeon نسبت به پردازنده های Intel Core است. RAM ECC خطر بالای خراب شدن داده های حافظه را که یکی از رایج ترین علل خرابی نرم افزار است، از بین می برد. خرابی نرم افزار آخرین چیزی است که می خواهید برای برنامه های کاربردی حیاتی رخ دهد. بنابراین، ECC RAM ثبات عملکرد سرورهای ناهموار و ایستگاه های کاری پیشرفته را تضمین می کند. رم ECC همچنین از مقادیر قابل توجهی رم نسبت به رم DDR4 پشتیبانی می کند که منجر به عملکرد نرم تر برنامه می شود.
 

  • ظرفیت RAM و پهنای باند

یکی دیگر از مزیت های بزرگ پردازنده های Xeon نسبت به CPU های Core، توانایی پشتیبانی از تراکم رم بالاتر است. در نتیجه، پایین‌ترین مدل‌های Xeon می‌توانند به راحتی از آخرین پردازنده‌های Core i7 و i9 اینتل برای ظرفیت رم و پشتیبانی از کانال حافظه بهتر عمل کنند. به عنوان مثال، نسل دهم CPU Intel CML Core i9 تا 128 گیگابایت رم و دو کانال حافظه را پشتیبانی می کند. در مقابل، یکی از ارزان‌ترین مدل‌های Xeon، پردازنده Xeon Bronze 3104، تا 768 گیگابایت رم و شش کانال حافظه را پشتیبانی می‌کند و ظرفیت و پهنای باند رم بسیار بیشتری را اضافه می‌کند.
 

  • کارایی و طول عمر

پردازنده‌های زئون اینتل، پردازنده‌های بسیار کارآمدی هستند که برای تحمل بارهای سنگین و فشرده مداوم و 24 ساعته بدون نقص ساخته شده‌اند. برای سرورهای حیاتی و کاربران ایستگاه های کاری، CPU های Xeon می توانند نسبت به پردازنده های Intel Core ارزش بیشتری برای طول عمر داشته باشند. به همین دلیل است که CPU های Intel Xeon از اورکلاک پشتیبانی نمی کنند. پردازنده‌های زئون TDP بالاتری نسبت به پردازنده‌های Core دارند، به این معنی که اگر بخواهند سرعت کلاک را بالا ببرند، خطر انقباض حرارتی یا حتی خرابی وجود دارد. به همین دلیل است که CPU های Xeon پایدارتر و کم مصرف تر هستند و برای سرورها و ایستگاه های کاری ناهموار بسیار مهم هستند.
 

  • چه زمانی باید به فکر خرید پردازنده های سرور اینتل زئون باشید؟

با وجود قیمت بالا، پردازنده‌های زئون می‌توانند برای برنامه‌های کاربردی حیاتی که در آن شرکت‌ها می‌توانند صدها هزار و حتی میلیون‌ها نفر را با حذف خطرات خرابی صرفه‌جویی کنند، ارزشش را داشته باشند. پردازنده‌های زئون نه تنها قابل اعتمادتر و بادوام‌تر هستند، بلکه از ویژگی‌های غنی‌تری نیز پشتیبانی می‌کنند که عملکرد کلی و مقیاس‌پذیری را به سطح بالاتری می‌برد. علاوه بر این، پردازنده‌های Xeon می‌توانند از برنامه‌های فشرده داده مانند یادگیری ماشین پشتیبانی کنند و حتی از مجازی‌سازی پشتیبانی کنند. پردازنده‌های Xeon پشتیبانی کامل از مجازی‌سازی زنجیره‌ای را ارائه می‌کنند که اجازه مجازی‌سازی حجم کاری سرور را می‌دهد.

اینتل در ابتدا پردازنده های Intel Xeon را برای رایانه های سرور در مراکز داده با هسته های بسیار و خطوط PCIe متعدد توسعه داد. با این حال، تقاضاهای بیشتر برای برنامه‌های محاسباتی لبه، انتقال محاسبات از ابر به محیط‌های راه دور و موبایل است. پردازش بارهای کاری محلی سازی شده نزدیک تر به حسگرها و دستگاه های اینترنت اشیا به راه حل های لبه هوشمند اجازه می دهد تا پردازش در زمان واقعی را برای برنامه های کاربردی حیاتی انجام دهند. یکی از بالاترین درخواست‌ها برای برنامه‌های لبه هوش مصنوعی، استنتاج بلادرنگ و دید کامپیوتری برای هوش ماشینی است. یادگیری ماشینی و هوش، اتوماسیون راه حل های مختلف از جمله روباتیک، بینایی، کنترل حرکت و حتی خودروهای خودران را فراهم می کند. یک چالش کلیدی برای مدل‌های محاسبات لبه جدید، استقرار چارچوب‌های قابل اعتماد معماری محاسباتی در نزدیکی محل تولید داده است. از نظر محاسبات لبه ناهموار، انواعی از این بارهای کاری جدید در محیط های خشن که به رایانه های مقاوم بادوام نیاز دارند که با در نظر گرفتن تعادل عملکرد و بهینه سازی قدرت طراحی شده اند، در حال تغییر هستند. امروزه، حتی طراحان نیمه هادی های پیشرو، مقادیر باورنکردنی کارایی را با پردازنده های خاصی که برای بودجه های کم مصرف اما عملکرد پردازشی باورنکردنی تعیین شده اند، بسته بندی می کنند.
 

اکنون، رایانه‌های استنتاج لبه هوش مصنوعی حتی می‌توانند از پردازنده‌های Xeon اینتل با توان طراحی حرارتی (TDP) 35 وات برای باز کردن ویژگی‌های قدرتمند Xeon برای عملکرد در سطح سرور در لبه ناهموار استفاده کنند. پیکربندی CPU Intel Xeon با 35 وات TDP به رایانه اجازه می‌دهد بدون فن باشد که دوام صنعتی را برای محاسبات لبه‌ای ناهموار ارائه می‌دهد. رایانه‌های AI Edge Inference از پردازنده‌های Xeon اینتل و شتاب‌های سخت‌افزاری ماژولار، از جمله GPU و SSD‌های NVMe پشتیبانی می‌کنند تا عملکرد و قدرت را در لبه‌های ناهموار فراهم کنند. 

کامپیوتر Edge با هوش مصنوعی مقاوم که از هر دو پردازنده Intel Xeon و Intel Core پشتیبانی می کند
رایانه استنتاج AI Edge سری RCO-6000-CML دارای عملکرد پیشرفته با پردازنده‌های نسل دهم هسته اینتل، پردازنده‌های XEON-W با چیپست W480E است. علاوه بر این، RCO-6000-CML با جدیدترین فناوری‌های پردازش، از جمله پردازنده‌های چند هسته‌ای، ذخیره‌سازی فوق سریع و شتاب‌دهنده‌های هوش مصنوعی ساخته شده است تا پردازش بلادرنگ را به مرزهای جدید در لبه ناهموار سوق دهد.